Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Święta i uroczystości

Boże Narodzenie

Nalewka Bożonarodzeniowa

Składniki:

100 g suszonej żurawiny
100 g dobrej jakości rodzynek
100 g wyłuskanych orzechów włoskich
100 g suszonych moreli
100 g suszonych śliwek
100 g daktyli
100 g fig
1 pomarańcza
200 g cukru
0,8 litra czystej wódki
2 laski cynamonu
4 - 5 sztuk goździków
Laski cynamonu uprażyć z goździkami - to wzmocni ich smak. Pomarańczę wyszorować i pociąć na plastry. Ułożyć wszystko warstwami.

Cukier rozmieszać z alkoholem i dopiero wtedy zalać nim owoce. Ostawić na 4 - 6 tygodni w ciepłe miejsce.

Smacznego:-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation